Policajti darovali na Mikuláša 36 tisíc korún prešovskej FNsP

07.12.2004 Celý región

Symbolický šek na sumu 36 tisíc korún odovzdal 6. decembra riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Ladislav Malik zástupcom tunaj...
Symbolický šek na sumu 36 tisíc korún odovzdal 6. decembra riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Ladislav Malik zástupcom tunajšej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana. Peniaze sú výsledkom zbierky medzi policajtmi a občianskymi zamestnancami KR.

Odovzdanie finančného daru na deň sv. Mikuláša sprevádzal celý rad prekvapení. Deťom, ktoré mohli opustiť lôžka na klinike pediatrie sa s programom predstavili ich rovesníci zo súborov Základnej umeleckej školy na Sídlisku III v Prešove, z Materskej školy na Sládkovičovej ulici a speváčka Ivana Sovičová v sprievode Bernarda Hersteka. Čokoládoví Mikulášovia, na kúpu ktorých tiež prispeli policajti, sa ušli všetkým pacientom, teda aj tým, ktorí nemohli zísť z postele. Policajný duchovný Marek Storožka daroval prednostovi kliniky Jánovi Kovaľovi prvú Rómsko-slovenskú bibliu, keďže značnú časť liečených tvoria príslušníci tejto národnosti.
Námestník riaditeľa FNsP Jozef Soták sa za všetkých obdarovaných poďakoval a pripomenul, že deti majú iste dnes najväčšie želanie, aby sa uzdravili a išli na Vianoce domov. Peňažný dar pričlenia k inej sume a využijú ho na zlepšenie vybavenia kliniky pediatrie.
Pre KR PZ to nie je v poslednom období prvý takýto dobročinný skutok. Zapojili sa napr. do predvianočnej policajnej kvapky krvi.
(jj)
 

Vyberte región

mark